Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez basiula43 » Cz lip 23, 2015 12:29 pm

Jestem studentką, pracuję tymczasowo, potrzebuję szybko założyć tanie konto z minimum formalności. Patrząc na niejeden ranking konta bankowych wszędzie na czolowych miejscach jest Smart Bank. Czy Smart Bank rzeczywiście jest darmowy?
Gdzie tu jest haczyk? Na czym Smart Bank niby zarabia?
Czy może to taki wabik na razie daja konto za darmo a potem przywala opłatami?
basiula43
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr lis 27, 2013 1:44 pm

bank smart opinia czy darmowy

Postprzez Sylwia79 » Śr wrz 16, 2015 1:37 pm

Wiele wątków na ten temat znajdziesz w sieci:
bank smart czy wszystko jest za darmo
Opłaty w Smart Banku - czy na prawdę za nic się nie płaci?
Proponuję Ci wybór podstawowego konta osobistego w Smart Banku, czyli Smart Konta. Sam posiadam ten rachunek i jestem bardzo zadowolony. Czy Smart Bank jest darmowy – w przypadku wspomnianego Smart Konta, owszem, jest. Nie płaci się tutaj za żadne standardowe operacje ani usługi. Zakładając to konto nie będziesz musiała martwić się o wysokość comiesięcznych zarobków, niezależnie od wpływów i wykonanych transakcji, prowadzenie konta zawsze jest za 0 zł. Podobnie wydanie i użytkowanie karty oraz przelewy krajowe i europejskie.
Sylwia79
 
Posty: 4
Dołączył(a): Śr maja 14, 2014 11:06 am

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez ulicafinansowa.pl » Pn wrz 28, 2015 8:57 am

Pod wzgledem najtańszego prowadzenia konta bez warunków Smart bank jest najlepszy jednak w innych kwestiach niestety jest gorszy.
ulicafinansowa.pl - porónywarka finansowa
ulicafinansowa.pl
 
Posty: 34
Dołączył(a): Pt lut 20, 2015 2:12 pm

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez Gierwazy » Śr paź 07, 2015 10:29 pm

Nie wiem jeszcze na sto procent czy Smart Bank jest obecnie najlepszym bankiem na rynku. Na pewno ma dobrą ofertę z której warto skorzystać. Ja bym się nie zastanawiał i nie gdybał co będzie za miesiąc, za rok, za 10 lat, bo będzie jeszcze tyle różnych ofert i tyle różnych banków, że pewnie nie raz zmienicie bank :)
Ja osobiście miałem już chyba z 10 kont bankowych, a nie mam jeszcze 30 tki. Trzeba testować i co najważniejsze rozdzielać finanse na kilka różnych kont bankowych. Na każdym trzymać po kilka tysiączków. To nie zaszkodzi a wręcz pomoże.
Gierwazy
 

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez Sikus » Cz paź 15, 2015 10:52 am

Gierwazy dobrze prawi, polać mu.
Przez ostatnie 5 lat miałem konta chyba w 10 bankach.
Ja robię tak, że jak jakiś bank ma promocję, na przykład ma jakąś lokatę do 5%, albo jakieś tam zniżki na zakupy w sklepach z których korzystam, albo inne ciekawe profity czy nowości na rynku bankowym, to ja tam zakładam konto.
Na lokacie dużo się nie zarobi, ale choćby 50 zł, to nikt mi ich za darmo nie da, a założenie takiego konta to kwestia poklikania 5 minut...
Jak się promocja kończy, albo konto zaczyna być uciążliwe i wprowadza opłaty, to wtedy ja rezygnuję i idę dalej. Mówię Wam, 10 kont w ciągu ostatnich 5 lat :)
Sikus
 

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez Marikowski » So paź 24, 2015 6:36 pm

Moja mama ma konto w Smart Bank. Zastanawiałam się, czy czasem jej nie doradzić tego, żeby jednak miała konto w tym banku co ja. Ale, że to jest uparta kobieta, to stwierdziłam – niech sama przejedzie się, a zobaczy. Mija miesiąc, dwa. A moja mama zadowolona. Więc zaczynam doszukiwać się ukrytych opłat. Nie ma. No cóż stwierdziłam, że moja mama zakładając konto w Smart Banku miała bardzo dużo szczęścia. Chociaż dla mnie to było niepojęte, jak można zakładać konto całkowicie przez Internet, ani przez sekundę nie widząc się z żadnym pracownikiem banku. Jak widać można.
Marikowski
 

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez Holewa » Śr paź 28, 2015 11:58 am

Mam kilka pytań odnoście kredytu gotówkowego w Smart Banku.

Wiem, że Smart Bank oferuje kilka opcji kredytowych (poza kredytem hipotecznym, ale to mnie obecnie nie interesuje).
Jak to jest w przypadku kredytów gotówkowych w Smart Bank? Czy sprawdzają BIK? Na 99% tak...
Czy trzeba mieć konto w Smart Bank żeby zaciągnąć u nich kredyt gotówkowy?
A czy można złożyć sam wniosek, żeby przyznali kredyt, a ja będę ze swojego banku spłacał?
Pytam w sumie z ciekawości, bo warunki mają niezłe i kto wie, może coś u nich zaciągnę.
Holewa
 

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez LokatyBankowe » Pn lis 02, 2015 9:39 am

Dzisiejsze oprocentowanie na lokatach pozostawia wiele do życzenia. Nie pozostaje nam klientom nic innego, jak szukanie w miarę przyzwoitych ofert. Doszukiwałem się różnych kombinacji. Wśród nich niestety najczęściej natrafiałem na „atrakcyjne” oprocentowanie ale tylko dla nowych klientów. Po pewnym czasie, średnio po 3 miesiącach, przechodzimy znowu na standardowe warunki. Nie wiem jak jest w Smart Banku. Oferują oprocentowanie w wysokości mniej więcej 3%, ale nie mogę nigdzie znaleźć, czy jest to na stałe, czy też tylko dla nowych klientów.
LokatyBankowe
 

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez pikok » Pt lis 27, 2015 1:00 am

Jakie ma Bank Smart opłaty za konto? Rozglądam się za ofertami w rankingach kont osobistych, a słyszałem że ten bank ma rozsądne propozycje. Coś więcej na ten temat?
pikok
 

Re: Ranking Kont Bankowych - Smart Bank najlepszy? Każda opinia ważna

Postprzez Babinex » Cz gru 10, 2015 1:02 pm

Może i dobry, ale czy najlepszy? Zależy pod jakim względem się patrzy, co nie? :)
Na pewno na chwilę obecną smart Bank jest najatńszy, to nie ma co dyskutować. żeby zrobić w smart banku jakieś prowizje, trzeba by się nastarać, na przykład trzeba by zażyczyc sobie duplikat do karty. Ale nawet jeśli to zrobisz, to i tak ciężko nabić duże prowizje, bo to kosztuje chyba 5 zł.
Więc pod tym względem Smart Bank wygrywa. Jeszcze nie mają 5 lat, żeby powiedzieć o nich czy faktycznie są najlepsi. Jednak w tym czasie proponuję ich ostro testować, bo jeśli mają dobre warunki to zawsze na początku.
Babinex
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz gru 10, 2015 1:00 pm

Następna strona

Powrót do Ranking kredytów



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron